Buku Buku Buku.......Te yu no sabi yu no mang tak f'ing......

 

cropped-koffiebewerkers-naar-bray

 

 

Bron foto: http://bukubooks.wordpress.com/

 Als de overlevering nu via de mond is of via een boek beide bronnen komen van een persoon die het heeft meegemaakt of heeft geleerd van de persoon die het heeft meegemaakt. Vaak hoor je men zeggen "a man of a vrouw no sab sa I taki na soso buku sabi a abi".

Ik denk persoonelijk dat als je je zelf wilt ontwikkelen je van beide bronnen gebruik kan en moet maken. Over onze Surinaamse cultuur daar staat best veel van op schrift en soms kan je de ouderen gebruiken om hetgeen dat opschrift staat te bevestigen.

We zitten in een tijd dat er ook films uitkomen van onze geschiedenis. Hoe meer we dingen naar buiten durven te brengen hoe meer onze mensen en onze kinderen bewust zullen worden van zichzelf en hoe minder zich hoeven te schamen voor wie en wat ze zijn.


 

 

De Winti Cultus in het Para Gebied door Wooding

 

 


  Download hier een uitgave van het boek Woordbreuk Syndroom geschreven door dhr.Binderhagel.

 

 Binderhagel Woordbreuk Syndroom

  ISBN:978-94-6167-192-9

 


 20140423 210830 1-klein  

 

Nieuw binnen!!!  Yeye Sabi. Een korte omschrijving over de inhoud van het boek volgt nog, maar voor zij die diepgang zoeken is dit boek een "must have.

Yeye Sabi kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Radio Stanvaste  besteld worden voor € 23,00 excl verzenden.


 

 Nieuw binnen!!! Travels with Tooy

 

Een korte omschrijving over de inhoud van het boek volgt nog, maar voor zij die diepgang zoeken is dit boek een "must have.

 

Travels with Tooy kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. besteld worden voor € 29.95 incl verzenden.

 

20140423 210907 klein

 

 


 

De boeken van Julien Zaalman zijn zeer leerzaam, voor zij die meer willen wetene van de Surinaamse cultuur, Wintie Religie en Wintie Mystiek.

CIMG2141

 

August, een Bonuman

€ 36.90

Gilly en Lise

€ 49.95

Mi Abre, Mi Abre Mi Kumuniti-ye

€ 36.90

Asayse Nana A Nyamkempondyima

€ 29.95

Basi Ramon Macknack

€ 39.95
A Nyame € 39.95
Claudetta Toney, haar leven en wer € 36.90

 

Bij bestelling van meerdeere boeken in een keer gelden andere prijzen.

Als u de boeken wilt bestellen stuurt u dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

A Godly Marriage

 

Wat is een een huwelijk? En Wat moet je doen om een huwelijk staande te houden? Maar ook belofte maak schuld.

Ik zou zeggen lees het boek en probeer dat toe te passen, wat op jou van toepassing is. 

Het huwelijk behoord tot een van de grootste beproeving die wij als mens kunnen doorstaan.

 

Engels geschreven

 

 20140101 1858312

 


 

The Mystical life of Jesus by H Spencer Lewis is een boek dat op een speciale manier mijn aandacht heeft getrokken. Het is een boek voor de gevorderde lezer en het boek is zowel in het Engels als in Nederlands verkrijgen. Het is een boek dat ik een ieder adviseer te lezen die meer wilt begrijpen over het leven van deze avatar. Maar ook door het boek begrijpend te lezen leer je dingen herkennen en begrijpen die in andere boeken over deze avatar anders geïnterpreteerd worden. 

 

Veel lees plezier

 

 20140223 162641

 ISBN - 0912057467

 

The Mystical life of Jesus beschrijft het leven van Jesus van de mystieke kant. Het boek verteld over de oma, de moeder en "vader" van Jesus. Het verteld dat het gezin van Jesus wel meer waren dan simple herders. Tevens verteld het dat Jesus niet rond de datum geboren is die wij als Kerst vieren. Het boek gaat best diep in op de inwijdingen die Jesus heeft moeten doorstaan in Azie, Europa en tot slot Afrika.

We horen vaak mensen roepen over de zogenaamde scheidingslijn tussen Winti en het Christus geloof maar zoals ik vaker zeg oud maak nieuw en niet omgekeerd en dit boek onderbouwd dit feit. De Winti kenner die dit boek leest, herkent de stappen die Jesus moet door lopen om Meester Jesus te worden Kromanti bo taki Basi Jesus.

 

The Monogram of Christ

 

Chirho.svg

 

Het Monogram van Christus wordt vaak geassocieerd met het Christus geloof echter dit symbool heeft zijn oorsprong in het oude Egypte en is het orginele monogram Osiris. 

 

Meer boeken zijn hier te vinden

 

 


 

 

 

 

Wordt vervolgt