Je hebt dromen,

 

Wat nu?

 

Ze blijven terugkomen maar je begrijpt ze niet. Op verschillende manieren heb je getracht er achter te komen wat men je duidelijk probeert te maken maar zonder succes. Op deze site kan men middels het contact formulier vragen stellen, als je dromen je niet duidelijk zijn.

 

Maar belangrijker ,

 

D.m.v. bepaalde speerpunten je zover te krijgen dat je zelf je dromen kunt begrijpen. Vaak is het niet krijgen van dromen niet direct negatief.

 

Waarom  ?

 

Op het moment dat je niet droomt dan is het vaak zo dat er een bepaalde levens harmonie heerst. Echter kan het ook zo zijn dat je niet lekker in je vel zit, sommige mensen kunnen dan de dagelijkse perikelen niet op een rijtje krijgen met als gevolg dat ze niet dromen of hun dromen niet onthouden. Het gevolg men komt steeds verder van zich zelf af te staan. Er zijn verschillende manieren om deze onbalans weer in balans te krijgen. Belangrijk hierbij is dat je bewust van het probleem bent en dat je klaar bent voor een blijvende positieve verandering in je leven. Voordat je kan beginnen met het ontdoen van de storingen en onbalans behoor je in gebed te gaan met je zelf. Overigens dit behoord een dagelijkse kost te zijn, elke dag weer moeten onze Schepper " Anana Kedijaman Kedijapong" dankbaar zijn voor alles wat ons leven mogelijk maakt.

 

Je dromen zijn vaak een blauwdruk van het probleem, je houding, je denkwijze, je gevoelens en invloeden van buiten af. Wanneer je nu dagelijks een deel van de blauwdruk gepresenteerd krijgt is het heel belangrijk dat je deze documenteert. Ook al kan je er weinig van onthouden probeer dan tenminste dat op te schrijven wat je nog weet.

 

Er zijn vele "trucjes" die men toepast om dromen te onthouden, op tijd naar bed en niet te zwaar of te veel eten zijn heel belangrijk, maar probeer ook met een ontspannen hoofd te gaan slapen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te mediteren, een boek te lezen of door in gebed te gaan.

 

Hier een voorbeeld zoals ik deze beschreven heb op www.culturu.com

 

Odi Mede forumleden en gasten,

 

Vliegen in dromen als in meditaties, is zeker ervaring apart. In jonge jaren ben je nog vrij en puur, naar mate je ouder wordt en je, je laat be├»nvloeden kom je weer met beide benen op de grond terecht. Maar vliegen in dromen behoeft niet altijd positief te zijn kan ook duiden op het ontvluchten van een bepaalde situatie of het niet nemen van verantwoordelijkheid. De ervaring van het vliegen kan je terug krijgen door je zelf keer op keer te verplichten jezelf te houden aan dat wat je voorgenomen heb om te doen.Nee is nee ja is ja en dit i.c.m. een regelmatige meditatie of  moment van bezinning. Moeilijk maar haalbaar.

 

Probeer maar eens gewoon je ogen te sluiten en je zelf te plaatsen in je oude slaapkamer of  een ruimte waar je lekker veilig en op je gemak voelde of voelt. Deze kamer hoeft niet te bestaan je mag hem ook maken (fantaseren dat deze bestaat). Nu je jezelf in de kamer geplaatst hebt plaats je twee deuren een boekenkast en een kluis in de kamer (denkbeeldig). De ene deur is de deur waardoor je voortaan naar binnen komt de andere deur is de deur waardoor je de kamer verlaat. De boekenkast is waar je alle dingen plaats waarmee je op het moment dat je in de kamer bent niet aan wilt denken of niet mee gestort wilt worden. Tot slot de kluis is voor alles wat van jouw is dat een ander niet hoeft te weten. Plaats nu ook eventueel een douche of een toilet om alles wat je niet meer mee wilt nemen weg te spoelen. Tijdens je meditatie kan je leuke dingen meemaken en minder leuke dingen. Probeer de leuke dingen  een mooie plek te geven in de kamer. De minder leuke dingen die je wilt vergeten en geen plaats meer mogen hebben in je leven spoel je van je af, of trek ze door de wc. In ieder geval ze mogen geen prominente plek meer in nemen.

 

Mediteren is dromen het verschil is, dat je dit bewust doet. Iets wat je bewust doet daar kan je controle op uit oefenen. Hoe bekwamer je wordt in het mediteren hoe bekwamer je zult worden in het terug gaan naar een droom om deze voor je zelf te verduidelijken. Natuurlijk is het best moeilijk om in het begin alle symboliek en raadsels waarmee je tijden dromen mee wordt op gezadeld te begrijpen. Een dromen encyclopedie kan dan een goede uitkomst zijn. Via deze link kun je verschillende boeken vinden. Staat het boek dat je zoekt er niet bij of weet je niet welk boek je nodig heb dan kun je altijd een email sturen

 

Probeer drie keer per week de tijd te nemen om het bovenstaande uit te voeren  Kaseer je zelf iedere keer als je begint. Weet je niet hoe. dan zal ik de volgende keer hier  verder op in gaan.


Probeer als dit mogelijk is vaste tijden aan te houden schrijf je ervaringen op.