Doelstellingen Tama-Re Sma Sani

 

Tama-Re Sma Sani heeft als doel onze cultuur meer tastbaar te maken voor een ieder die er meer van wilt weten en die zicht wilt verdiepen in dat wat we in de afgelopen eeuwen verloren hebben. Dat wil niet zeggen dat wij alles weten maar we willen de moeite doen om er heel dichtbij te komen.  Er zijn veel jaren voorbij gegaan maar helaas is hetgeen dat we op schrift hebben pas de laatste jaren mondjes maat aan het toenemen. Daarom is Winti tot op heden een religie die vaak in het geheim beleden wordt.  Zolang dit nog het geval is ons doel nog niet bereikt.

Elke organisatie moet een doel of meerdere doelen hebben. Om van Tama-Re Sma Sani een organisatie te maken die serieus genomen wordt, zal ik voor de komende jaren wat zwaar werk moeten verzetten. Tot een van deze taken behoord het bekijken van de mogelijkheden om hulp die vanuit het oogpunt "Winti" geboden wordt deels vergoed te krijgen uit het ziekenfonds. Dit zal veel tijd met zich meebrenegen daar hier de nodige diploma's en certificaten voor nodig zijn. Tevens moet het opzetten van een systeem die reguliere scholing bied aan onze mensen op gezet worden. Winti wordt nog te vaak beleden in een achterkamer schaamte en kennis gebrek speelt hierbij een grote rol. Om Winti op de kaart de krijgen als elke ander willekeurige religie zullen we als Winti beleiders anders met bepaalde zaken moeten omspringen. Denk hierbij aan bezinnings centra's waar we onder ontspannen omstandigheden wat voor elkaar en onze samenleving kunnen betekenen. Denk hierbij aan de hier onder gespecificeerde punten

 1. Begeleiding om onze talenten tot uiting te brengen.
 2. Begeleiding bij rouwverwerking.
 3. Begeleiding bij relatie therapie.
 4. Begeleiding juiste geestelijke opvoeding voor jong en oud.
 5. Begeleiding bij bewustwoording.
 6. Begeleiding bij het begrijpen van dromen en het handelen op de booschappen die doorgegeven worden.
 7. Leer van de normen en waarden binnen de Winti religie.
 8. Een duidelijk rode draad en een duidelijk kader waar binnen we met ze allen blijven.

 Wat  kunt u van ons verwachten?

 • Een goed gesprek
 • Een consult (luku)
 • Begeleiding bij het plaatsen van een gebedsaltaar ( Seti Begi)
 • Begeleiding bij het maken van kruidenbaden
 • Inwijden van nieuw te betrekken woning /Huis wieroken
 • Begeleiden van diverse Winti/Kabra Prej
 • Diverse soorten geestelijke begeiding

Een goed gesprek

Soms kan het zijn dat je behoeft heb aan een goed gesprek of een luisterend oor. Middels een telefoon gesprek kan ik u dan te woord staan. U kunt vragen stellen maar u mag ook gewoon u hart luchten als dat uw behoefte is op dat moment.

Een consult (luku)

Ondanks het goede gesprek blijft u vastlopen op problemen waar voor u direct geen oplossing kan vinden. Een consult kan dan een oplossing bieden waar er dieper gekeken wordt naar wat er precies aan de hand is.

Begeleiding bij het plaatsen van een gebedsaltaar ( Seti Begi)

Soms zijn dingen u wel duidelijk maar u weet gewoon niet hoe u beginnen moet, waar u beginnen moet. U bent sceptisch maar weet dat als u niks doet de situatie alleen maar verergerd. Niks gaat van zelf en vaak heel vaak is bidden de oplossing naar alles. Sommige van ons hebben hiervoor een plaats in huis waar ze een met zichzelf kunnen zijn de plaats waar een begi kan staan van tijdelijke aard of een posu van blijvende aard. Deze altaren worden op een bepaalde manier geplaatst de een zal dit doen op basis van gevoel de ander zal er hulp bij nodig hebben. Ook hiervoor bieden wij ondersteuning.

Begeleiding bij het maken van kruidenbaden

Soms wilt men meer dan een sweet watra. Soms wilt u een krachtig kruidenbad dat op de persoon is afgestemd. Want niet alle kruiden baden zijn het zelfde de basis zal het zelfde zijn maar toch per individu verschillen. Wat moet er in een Aisa watra, Fodu watra,  Alla Kondre Watra, Ingji Watra, Apuku watra, Kromanti watra en al die anderen die er zijn. Sommige kruidenbaden kan u zelf wassen maar bij sommigen heeft u hulp bij nodig.

Mental coaching

Vaak blijf je rondjes lopen in het leven, je wilt meer maar komt niet verder wat je ook doet wat je ook onderneemt je komt niet verder. Tama-re Sma Sani zal in de nabije toekomst beginnen met sessies om mensen die zoekende zijn en verder willen komen in het leven te begeleiden. De sessies zullen zeer confronterend en intensief zijn. De doelgroep is jongeren tot 30 jaar. Dit wilt niet zeggen dat we anderen niet tot de sessies zullen toe laten maar er moet een doelgroep zijn en de keuze is hierop gevallen. Daar ik nog druk bezig ben met het ontwikkelen van het systeem is aanmelden nog niet mogelijk. Doch is het mogelijk om aan te geven of men interesse heeft via het contact formulier kunt u dit kenbaar maken.

 

"Durf je zelf te zijn"

 

 

 

Loop je al een tijdje rond met het idee om gedichten op schrift zetten, heb je kennis van kruiden, schrijf je boeken of misschien heb je een andere specifieke gave waar je tot op heden nog niks mee heb gedaan. Ta-mare Sma Sani wilt mensen de mogelijkheid geven om hun gave verder te ontwikkelen. Tot de mogelijkheden behoren zelf ontplooiing, blijft niet wachten totdat......maar durf wat te doen met dat wat je kan. Heb je dingen op schrift staan publiceren behoort tot de mogelijkheden die Tama-re Sma Sani aanbied. Ben je een spreker, heb je affiniteit met het maken van documentaires het maakt niet uit we willen mensen de mogelijkheden geven meer te doen met het geen ze goed in zijn. Heb je stapels aan ideeën liggen maar er nooit wat mee durven te doen neem dan contact met ons. We hebben een professionele film studio maar ook bijvoorbeeld voor dichters, muzikanten hebben we diverse mogelijkheden.

 

Ik doe me best om alle info die ik hier plaats te toetsen op "waarheid". Waar de waarheid ligt is natuurlijk voor de een discutabel daarom sta ik open voor de dicussie op het forum.  Let wel de website van Tama-Re Sma Sani maar ook de organisatie achter Tama-Re Sma Sani staat het niet toe dat er "onwaarheden" op de website geplaasts worden.

 

Ook discussies die nergens naar toe leiden worden verwijderd. Ik zal de komende tijd de website opnieuw na speuren op zaken die discutabel zijn. Maar mocht u iets lezen wat volgens u niet klopt meldt dit met de juiste onderbouwing dan zal ik er alles aan doen om dit in orde te maken.